ajax loader

Over Hassing

Hassing is een begrip op het gebied van hoofdbedekking voor de geüniformeerde markt. Met meer dan honderd jaar ervaring onderscheiden wij ons als specialist in uniformpetten en zijn wij de enige Nederlandse fabriek die nog uniformpetten maakt.

featured3

Onze kracht

Onze kracht ligt in de intensieve kwaliteitsbegeleiding die begint bij de ontwerpfase en pas eindigt na de uitlevering. Wie met Hassing in zee gaat kan daarnaast rekenen op de vakmanschap van onze mensen die met passie werken voor uw producten. Wij werken graag op een heldere en duidelijke manier met u samen en hechten veel waarde aan klanttevredenheid.

 • Timeline Image
  1894

  Hassing richtte een fabriek op

  In 1894 richtte Anthonius Hassing in Purmerend een fabriek op voor uniformen en uniformpetten, samen met zijn twee zoons.

 • Timeline Image
  1897

  Bedrijf gevestigd in Amersfoort

  Eén van zijn zoons, Julius, vermoedde betere afzetmogelijkheden in garnizoensstad Amersfoort. In 1897 vestigde Julius zich op de Lange Beekstraat in Amersfoort. Nadat de handel snel toenam, moest hij al vroeg uitwijken naar een groter pand aan de Arnhemseweg.

 • Timeline Image
  1939

  Meer dan alleen uniformpetten

  Behalve uniformpetten leverde Julius Hassing in Amersfoort meer. Onder andere sporen, sabels, handboeien en pistolen werden geleverd door Julius Hassings vestiging in Amersfoort.

 • Timeline Image
  1978

  Overname door Ab Have

  Na het overlijden van de derde generatie Hassing, Anthonius Hassing (zoon van Julius Hassing), werd snel gezocht naar een overnamekandidaat. Ab Have, toen krap twee jaar werkzaam bij het bedrijf, wilde het bedrijf graag overnemen. Na goedkeuring van de bank was de overname snel rond.

 • Timeline Image
  1985

  Hassing opent fabriek in Tunesië

  Vanwege de overweldigende vraag werd het onmogelijk om alles in Amersfoort te blijven produceren. Na zorgvuldig overleg is besloten om een productieatelier te openen in Tunesië. Hierdoor werd het makkelijker om de internationale markt te bedienen.

 • Timeline Image
  1994

  100-jarig bestaan

  In 1994 vierden wij ons 100-jarig bestaan. Inmiddels was de klantenkring uitgebreid met een aantal grote partijen, waaronder een aantal nationale politiediensten, brandweerkorpsen, het Nederlandse koningshuis en zelfs Duitse en Franse instanties.

 • Timeline Image
  2007

  Verhuizing naar Nijkerk

  Nadat ook de locatie in Amersfoort te klein bleek te worden, is de overstap gemaakt naar de Melkrijder in Nijkerk. Hier zit Hassing sinds 2007, trots naast dochteronderneming Integrated Sports (www.integratedsports.nl).

 • Timeline Image
  2019

  Hofleverancier

  Al 125 jaar leveren wij kwaliteitsproducten, ook al jaren aan het koninklijk hof. Dit jaar hebben we het predikaat "Hofleverancier" ontvangen, waar we erg trots op zijn. Dit is wederom een bevestiging dat het leveren van kwaliteit op de lange termijn altijd loont en daarom richten we ons daarop.

 • Timeline Image
  2020

  Hoe wij verder gaan

  Tot op de dag van vandaag draait het bij ons maar om één ding: kwaliteit van producten en service. Wij willen onze klanten in Nederland nog lang naar tevredenheid bedienen, daarnaast willen wij internationaal ons marktaandeel vergroten.